۴ گام ضروری استقرار نظم
بد نيست که بحث دربارۀ ويژگی مطلوب نظم پذيری را با چند سوال آغاز کنيم.آيا شما تا به حال با شخص نامنظم و موفقی برخورد کرده ايد؟ به نظر شما مردم جوامع قانون مند و نظم پذير ، موفق ترند يا مردم کشورهايی که دچار هرج و مرج بی قانونی هستند ؟ در مورد خودتان چه؟ زمانی که کارهايتان را با نظم و ترتيب انجام می دهيد، بازدهی مطلوب تری داريد يا هنگامی که بدون هيچ برنامۀ خاصی و به صورت کاملاً تصادفی به انجام کارهايتان می پردازيد؟
با پاسخ دادن به اين پرسش ها متوجه می شويم، همۀ ما کمابيش با اين موضوع که يکی از اصول موفقيت در زندگی، شغل، تحصيل و ديگر فعاليت های انسان نظم است.
چرا باید نظم داشته باشیم؟
این سوالی است که اکثر افراد بی نظم آن را میپرسند! افرادی که نمیخواهند به هیچ قیمتی عادت بی نظمی خود را ترک کرده و به منظم شدن روی بیاورند. در این مقاله به شما خواهیم گفت چرا باید نظم داشته باشیم و همچنین تکنیک هایی را بیان خواهیم کرد که اگر آن ها را رعایت کنید، بدون شک میتوانید نظم را در وجود خودتان به وجود آورید و به موفقیت برسید نظم و موفقیت مکمل هم هستند پس تا انتها با ما همراه باشید…
می خواهید بدونید نظم چطوری در دنیای ما اتفاق میافته؟
همانطوری که همه ما میدانیم نظم در دو محیط خارج و محیط داخل خودمان یعنی ذهنمان اتفاق میافته. اما واقعاً چطوری؟ البته این رو هم بگم خیلی از افراد میگن تیپ شخصیتی ما گونهایه که نظم پذیر نیست و از این جور صحبتها ….
البته از نظر من فقط یک توجیه !! چون این افراد ساختار کلی ذهن رو در نظر نمیگیرند. اما قراره الان با هم چهار گام ارزشمند طی میکنیم و متوجه بشیم چطور نظم میتونه در دنیای ما به وجود بیاد.
آیا نظم ذاتی است؟
اکثر سیاستمداران و معلمان در مقاطع تحصیلی مختلف، به ما گفتهاند که ویژگیهایی از قبیل نظم و تصمیم گیری و استعداد، ذاتی هستند. در صورتی که اکثر این ویژگی اکتسابی ست. نظم پیدا کردن در کارها هم همینطور است. فقط باید شرایط لازم را در خودتان ایجاد کنید. منظورم از شرایط مناسب این است که با افراد منظم گفت و گو کنید و صحبت داشته باشید. خودتان را در بین کسانی قرار دهید که منظم هستند و به انضباط اهمیت میدهند. اگر خودتان را در محیط رشد قرار دهید، بهتر میتوانید در زندگی خودتان عمل کنید و موفق شوید.
گام اول شناسایی ترمینال ها
اصلا ترمینال چی هست؟ ما به ترمینال چی میگیم؟
ترمینال محل تجمع کارهای پردازش نشده منظور از کارهای پردازش نشده چیه؟
کارهایی که هنوز نمیدانیم چه کاری، چه زمانی و کجا باید براش انجام بدیم. یه مثال بزنیم ما همیشه وقتی یه پیامی رو در گوشیمون میبینیم خیلی اوقات یه سری شات اسکرینها میگیریم که توی گالری گوشیمون ذخیره میشه یا یک سری شماره تماسهایی که از آدمهای مختلف دریافت میکنیم که شاید یه روزی به دردمون بخوره، یا روی برچسبهای یادداشتی همیشه کارهایی رو مینویسیم و مانیتور و در اتاق و ….. آویزون میکنیم که همیشه یادمون باشه ، یا مثلا کیف پولمون!!! کیف پول ما چقدر واقعاً کارهای پردازش نشده، رسیدهای عابر بانک که خیلی اوقات اضافه هستند داخلش وجود داره؟ این تمام اون کارهاییه که میتونه وجود داشته باشه پس اینها رو میگیم کارهای پردازش نشده.
اما این کارهای پردازش نشده کجا برای ما ذخیره میشه؟ در ایمیلهامون؟در ذهن ما؟بدترین جایی که میتونه وجود داشته باشه، در ذهن ما ، روی دسک تاپ صفحهی نمایش مان، وایت برد اتاقمان و خیلی جاهای دیگه…..
یا یه چیزی که خیلیهامون باهاش درگیریم از جمله خود من، مدرکهای دانشگاهیمان…..
مدرکهای دانشگاهمون جزء یکی از چیزایی هستن که همیشه حجم زیادی از ذهنمون رو درگیر میکنن اما خیلی شاید دنبالش نریم که بخواهیم اینهارو دریافتشون کنیم.